середу, 1 квітня 2009 р.

Дещо з діяльності вівтарників...


ЗВІТ

Діяльності Вівтарної Дружини

Храму св. Андрія м. Львова

За 1-ий квартал 2009 р. Б.


Спільнота ВД складається з 30 осіб:

Молодша група нараховує 14 осіб. Це хлопці віком від 8 до 13 років.

Старша група – 16 осіб. Це хлопці віком від 13 до 18 і більше років.

Місцеві вівтарники намагаються поводитись по-Божому, беручи активну участь у всіх богослужбах, зокрема у вільний від уроків час, тобто в неділі та свята, а також почергово у будні дні на вечірній св. Літургії.

Від 25.01.09. було проведено 9 катехитичних занять з молодшою групою та 10 зі старшою (по неділях). Теж на спільних зібраннях, обговорювали не раз питання дисциплінарно-адміністративного характеру. Теми зустрічей базувалися як на літургічній основі, так і на інших морально-духовних площинах релігійного життя, котрі найперше цікавили їх самих, були їм потрібні. Вони стосувалися комп'ютерних ігор у житті людини, особливо молодої (християнський аспект), витоків Господньої Літургії, нашого християнського покликання, ікон і образів (їхнього значення для християн), сквернослів'я, посту, проповіді на Службі Божій (слухання Божого Слова), гріха та християнської свободи в контексті, світла на св. Літургії тощо. Часами переглядали дещо на комп'ютері: релігійні слайди, фільми і т. п.

07.02.09. – одноденна поїздка до м. Жовква, що на Львівщині, до василіянського монастиря разом із частиною вівтарників (молодша група) із львівського святоонуфріївсього монастиря, якими опікується бр. Любомир Кушнір, ЧСВВ. У Жовкві вівтарники мали екскурсію по місту під проводом одного місцевого гіда та футбол у спортзалі монастиря оо. Василіян.

07.03.09. – поїздка до м. Червонограда (Кристинополя) разом із хлопцями з ВД храму св. Онуфрія. Футбол місцевими вівтарниками та скаутами у спортзалі 10-ої школи шахтарського міста. Перемога була тоді за вівтарниками зі Львова.

22.03.09 (Хрестопоклінна неділя) – вівтарники взяли чисельно участь у Хресній Дорозі по м. Львові (похід зі свічками, лампадками, у дальматиках…).

З 24.03.09. до 27.03.08– великопісні молодіжні реколекції у церкві св. Андрія (обидві групи) під проводом о. Анастасія Кабаля, ЧСВВ із Брюховицького василіянського інституту.

29.03.09. вівтарники (здебільшого старша група) взяли участь у кількагодинній духовній віднові в час Великого Посту, що була призначена для молоді Львівської Архиєпархії у храмі Євхаристії (Львів), колишньому соборі Домінікан. Разом з іншими молилися, роздумували над почутими науками, приступали до св. Сповіді і т .д.


30.03.09. р. Б.

Львів


Немає коментарів:

Дописати коментар